Over Driesje

foto (1)

Driesje Osinga is voor velen geen onbekende in de regio. Al  40 jaar is ze werkzaam en daar heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend. Na haar opleiding als kapster werkte ze bij vele topkappers in Nederland om alle details van het vak te leren beheersen. Daarnaast volgde en volg ze vele trainingen zoals onder ander workshops en presentatie in het hele land. Er gaat geen presentatie van de nieuwe haarmode aan haar voorbij .Volgens Bij Driesje bruist het kappersvak van de creatieve tijd. Ze is dan ook blij dat ze van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. Driesje: “Ik vindt het ontzettend leuk om contact met mensen te hebben. Ik hou van gezelligheid en een goede sfeer, dat heb ik ook geprobeerd in de inrichting te bewerkstellen, een knusse uitstaling. Het is een laagdrempelig salon, waar jong en oud zicht thuis moet  voelen.”

Naast behandelingen in de salon werk ze ook aan huis. Mensen die vroeger in de salon kwamen en die bijvoorbeeld naar een verzorgingshuis zijn gegaan doet ze nu bij de mensen in het tehuis, maar ook mensen die moeilijk naar de salon kunnen komen doet ze aan huis. Er is altijd een luisterend oor.

Terug kijkend na de afgelopen 40 jaar merkt driesje op dat er veel is veranderd en mensen zijn kritischer geworden met betrekking tot het gebruik van producten, maar ook van diensten. Ten opzichte van vroeger is er meer belangstelling voor het gebruik van natuurlijke producten waar driesje een groot voorstander van is. Ze gebruikt namelijk haarverf op basis van natuurlijke oliebasis (inoa van Loreal) wat minder schadelijk is voor het haar en het milieu.

Daarnaast valt het Driesje op dat de service van vroeger normaal was zonder extra kosten, maar dat nu, in deze hectische maatschappij, de service te wensen overlaat. Driesje wil graag de extra service van vroeger behouden, omdat zij vind dat dit een onderdeel van haar vakbekwaamheid is, zoals een oliehoofdmassage of een hoofdhuid diagnose voor advies van problemen met haar en hoofdhuid.

Driesje zet zich naast haar vakbekwaamheid ook in voor goede doelen. Zo heeft ze in 2008 en 2010 een knipmarathon gehouden in het gemeentehuis van Epe om geld in te zamelen voor een weeshuis in Zuid-Afrika. Daarnaast is ze nog vrijwilliger bij de kruimelschaar afdeling terminale zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *